Utforska Jorvik

Det finns ju rätt mycket att hitta

Jag älskar att utforska Jorvik. Att bara springa runt, hitta nya vägar, hitta nya platser, besöka gamla platser eller bara titta sig omkring. Allra roligast är att hitta nya ställen och sen bara fantisera vad det kan vara som ska bli, har varit eller vad som kanske kommer att utvecklas senare. Det finns så många som har olika teorier på alla olika saker. Som bunkrarna till exempel, som finns lite här och där.

Jag kommer ihåg till exempel när Epona precis hade öppnats, då red jag runt somt tusan och tittade och letade och hade roligt. Då stötte jag på bunkern. Och det måste ha varit det mest spännande jag sett på väldigt länge. Men den användes ju faktiskt till ett uppdrag senare i spelet och det var riktigt roligt.

gåd

Utsikt över Västkobben

 

 

Det finns många platser som inte har använts i spelet, många ställen där det är uppbyggt och nästan färdigt, men ingenting som hintar på att snart kommer någonting att hända där. Och det är jätteroligt tycker jag. Jag anser att SSO är smarta som lägger ut alla pusselbitar, men inte ger så mycket som kartongen för att visa vad det kan bli senare. Det är en mycket snygg detalj och bra foreshadowing. Imponerande!

Detta just därför att då kan man springa runt och hitta sak på sak på sak och bilda sig en uppfattning av vad det kommer att bli i framtiden. Vissa saker har funnits så länge att man glömmer bort de helt enkelt, och det är också en snygg detalj. Eller platser som bara verkar ”vara” där, men det kommer inte hända något. Det är ju klart att alla platser kommer att användas till något, men det är så bra gjort av SSO med alla pusselbitar som finns lite här och där… det gör det hela mer spännande.

Vilka platser är du mest nyfiken på?

Annonser

En kommentar

  1. Alanis Moonstorm · september 2, 2016

    Fornkungens bergsväg helt klart. Har velat dit sedan 2012.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s